torsdag 10. desember 2015

HÅKONSKAKER MED MANDLER



Det er så greit å bake kaker når deigen kan lages dagen før:-) Dette er sånne kaker. Knasende sprø kaker med mandler, litt å tygge på.

Stekeovn 200 grader i 7-8 minutter til lyst gyldne.

Ca. 55 stk. 1/2 cm tykke.

300 g hvetemel
100 g melis, siktes
2 ts vaniljesukker
200 g smør/margarin
---
50 g skoldede, finhakkede mandler

1/2 dl demerarasukker (gyldent) eller vanlig hvitt perlesukker

1. Kok opp litt vann, ha mandlene i, ta vekk fra platen, la de ligge i vannet ett minutt, avkjøl og fjern skallet. La de tørke en stund før de finhakkes.


2. Smuldre smøret i mel, melis og vaniljesukker. Bruk maskin, det er enklest. Bland inn mandlene og hell smuledeigen ned på bakebordet. Kna den sammen med hendene, del den i to og trill til pølser, ca. 4 cm Ø. Rull dem i demerarasukker og sett dem i kjøleskapet, minst 1 time, så deigen blir fast og lett å skjære i skiver.



3. Skjær deigpølsene i skiver ikke tykkere enn 1/2 cm, bruk en tynn skarp kniv, legg dem på bakepapirkledd stekebrett, 24 pr. brett og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i 7-8 minutter til gyldne.




4. Avkjøl på rist og oppbevar i tett kakeboks.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...