torsdag 10. desember 2015

INDIANERGRYTE OG "VERDENS BESTE" POTETSTAPPEDette er en gryterett som jeg har laget mange ganger siden jeg oppdaget den på 80-tallet. En deilig og smakfull rett som alle liker. Med hjemmelaget potetstappe til blir det ekstra godt. Ris eller pasta er også godt tilbehør til denne retten.

Til 5-6 personer.

Potetstappe
1 1/2 kg poteter skrelles, deles i mindre biter og kokes møre
2-3 ss smør
1 dl kremfløte
melk (2 dl?)
salt
hvit pepper

Gryterett
1 pk. kjøttdeig, 400 g (karbonadedeig)
1 stor løk, grovhakkes
3 store gulrøtter, skrelles og rives grovt på råkostjern
2 ss smør
2 1/2 dl vann
1 kjøttbuljongterning, knuses
1 dl tomatpuré
1 ts karri
1 ts paprika
1/2-3/4 ts salt
1/2 ts chilipepper
1 barneskje sukker
---
1 ts sukkerkulør

1. Kok potetene mens gryteretten lages.
2. Smelt smør i jerngryte og fres løken på middels varme i 5 minutter. Tilsett kjøttdeigen og hakk den i mindre biter mens den brunes. Ha i de revne gulrøttene og stek et par minutter til.
3. Ha i resten av ingrediensene, unntagen sukkerkulør, rør litt i gryten og la det stå å småkoke et kvarters tid. Smak deg frem til retten er passe salt og søt. Sukker has i for å nøytralisere og mildne den litt syrlige tomatsmaken. Rør inn sukkerkulør, 1 ts,  som gir en fin og delikat farge på maten.


4. Hell av vannet på potetene og mos dem med en potetstøter. Rør inn smør og fløte, ha i melk (2 dl?) til du synes stappen er passe fast. Den skal ikke være flytende. Smak til med salt og hvit pepper. Det smaker nydelig!


5. Det er pent å legge maten opp på tallerkener enten med gryteretten oppå potetstappen eller ved siden av. Dryss gjerne litt persille over.

Deilig middag i dag, òg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...