torsdag 31. desember 2015

KAISERSCHMARRN


Kaiserschmarrn er en spesialitet fra Østerrike. Deilige pannekaker med romtrukne rosiner i røren.
Det vanligste er å dele opp pannekakene i mindre biter i stekeprosessen, men som man ser lot jeg dem være hele. Jeg har altså jukset litt... Jeg laget også bare halv porsjon i forhold til oppskriften, som jeg fant i et matblad.

Til 8 pannekaker trenger du:
4 ss rosiner
4 ss rom eller 2 ts romessens (kan sløyfes)
5 dl helmelk
3 1/2 dl hvetemel
4 ss sukker
en klype salt
1 ts vaniljesukker
4 egg, delte i plommer og hviter

smør til steking
melisdryss
syltetøy (plomme, blåbær, solbær el.l.)

1. Legg rosinene i rom.
2. Pisk eggehvitene stive og sett bollen i kjøleskapet.
3. Ha de tørre ingrediensene i rørebollen, hell i melken og rør det klumpefritt. Rør inn eggeplommene. La røren stå å svelle i 10 minutter.
4. Varm opp stekepannen.
5. Hell melkeblandingen og rosinene i bollen med eggehvitene og bland alt meget forsiktig.


6. Legg 1/2 ss smør i stekepannen før hver pannekake stekes på middels varme. Det passer med to øser røre til hver pannekake, ikke for store. Pass på å få med noen rosiner hver gang. Snu litt på stekepannen så røren flyter ut til kanten.


7. Når pannekaken har stekt såpass lenge at oversiden ikke er flytende lenger la den gli over på et lokk, legg stekepannen over og snu rundt. Så steker du den litt på den andre siden.


8. Legg pannekakene oppå hverandre på et serveringsfat.


9. Skjær pannekakekaken i snipper, dryss melis over og server dette til dessert eller til kaffen.


10. Litt syltetøy og en kremklatt er deilig til, men kan også bare spises som de er.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...