onsdag 23. desember 2015

KARAMELLER MED PEANUT BUTTER




Kjempeseige og kjempegode karameller med crunchy peanut butter. Disse må du bare lage:-)

Advarsel: Du kan komme til å spise altfor mange...

Dette er oppskrift til en liten porsjon, ca. 30 karameller 1/2 cm tykke.

1 dl kremfløte
1 dl lys sirup
1 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
---
2 ss peanut butter

1. Bland de fire første ingrediensene i en kjele som du synes virker for stor til denne lille porsjonen. Karamellmassen øker veldig under kokingen og kan fort koke over. Bruker du en stor kjele er faren mindre. La blandingen småkoke i 30-40 minutter mens du rører ganske ofte. Etter hvert som fargen forandrer seg, blir brunere og brunere, bør du gjøre karamellprøven: Ta litt av massen i kaldt vann. Hvis dette samler seg og du kan lage en liten klump av det er karamellene ferdig kokte. Ellers koker du blandingen litt til. Massen minker i størrelse etter hvert som karamellene blir brune.


2. Når de er ferdig kokte rører du i 2 ss peanut butter.


3. Hell karamellmassen ned på et bakepapir. Den flyter utover av seg selv til ca. 1/2 cm tykk. La den bli ganske mye avkjølt før du deler den opp i passende store karameller. Jeg lover deg at dette er seige saker! Bruk en skarp, tynn kniv eller en saks.




4. Karamellene bør pakkes inn i enten bakepapir, matpapir, aluminiumsfolie e.l., enkeltvis. Klipp ut kvadrater på 10x10 cm.



Så er det opp til hver enkelt å prøve å begrense seg, for de er farlig gode!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...