Lag pilaffris neste gang du skal ha ris til middag. Det er kjempegodt. Risen koker med løk, olje og buljong og blir fløyelsmyk.
Til 4 personer
500-600 g oksekjøtt i passende biter 4x4 cm (hjort, kalv)
2 ss olje
2 løk, finhakkede
2 hvitløkfedd, finhakkede
1 boks hermetiske tomater
3 dl buljong (vann + 1 terning grønnsakbuljong)
2 laurbærblad
2 ts oregano
1/2-1 ts salt
2 ts sukker
1/4 ts pepper
Pilaffris:
3 dl langkornet ris (se skylling av ris HER)
1 stor løk, finhakket
2 ss olje
5 dl vann + en kjøttbuljongterning
1. Varm opp olje i gryte eller kjele på litt over middels varme og brun kjøttet godt rundt det hele. Ha i løk og stek videre i 5 minutter. Rør hele tiden. Tilsett hvitløk og tomater og stek blandingen litt til. Hell så i buljong og krydder og la det koke videre i 50-60 minutter.
2. Mens gryteretten koker tilberedes risen. Skyll risen veldig godt. Varm opp oljen i en kjele og stek løken til myk og blank. Tilsett den skylte risen og la den surre med løken et par minutter. Hell så i buljong, legg på lokk og la det koke på meget svak varme i 18-20 minutter.
Ris og løk klar til koking. |
GOD MIDDAG! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar