torsdag 3. desember 2015

KJØTTGRYTE MED PILAFFRIS



Lag pilaffris neste gang du skal ha ris til middag. Det er kjempegodt. Risen koker med løk, olje og buljong og blir fløyelsmyk.

Til 4 personer

500-600 g oksekjøtt i passende biter 4x4 cm (hjort, kalv)
2 ss olje
2 løk, finhakkede
2 hvitløkfedd, finhakkede
1 boks hermetiske tomater
3 dl buljong (vann + 1 terning grønnsakbuljong)
2 laurbærblad
2 ts oregano
1/2-1 ts salt
2 ts sukker
1/4 ts pepper

Pilaffris:
3 dl langkornet ris (se skylling av ris HER)
1 stor løk, finhakket
2 ss olje
5 dl vann + en kjøttbuljongterning

1. Varm opp olje i gryte eller kjele på litt over middels varme og brun kjøttet godt rundt det hele. Ha i løk og stek videre i 5 minutter. Rør hele tiden. Tilsett hvitløk og tomater og stek blandingen litt til. Hell så i buljong og krydder og la det koke videre i 50-60 minutter.
2. Mens gryteretten koker tilberedes risen. Skyll risen veldig godt. Varm opp oljen i en kjele og stek løken til myk og blank. Tilsett den skylte risen og la den surre med løken et par minutter. Hell så i buljong, legg på lokk og la det koke på meget svak varme i 18-20 minutter.

Ris og løk klar til koking.
 3. Smak gryteretten godt til med evt. mer krydder. Rør i risen med en gaffel så den blir litt luftig, og legg maten opp på tallerkener.

GOD MIDDAG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...