tirsdag 1. desember 2015

KNEKKEBRØD MED GROVT MEL


 Gode knekkebrød som er lette å kjevle. Fine å servere til diverse oster og frukt.

Stekeovn 200 grader i 8-9 minutter midt i ovnen

30-35 stk. 5x11 cm/1 mm tykk

2 dl fint rugmel
2 dl sammalt hvetemel, finsiktet
1/2 ts salt
1/4 ts hjortetakksalt
75 g smør/margarin
1 dl (lett)melk

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen. Smuldre i smøret og tilsett melken. Elt til alt har samlet seg til en fin deig. Ta deigen over på bakebordet og trill den til en pølse. Del i tre eller fire og kjevle hver del tynt ut til ca. 1 mm tykkelse. De hever seg litt under steking. Bruk litt mel under så leiven ikke henger seg veldig fast til underlaget, selv om den både er lett å kjevle og lett å løsne fra bakebordet.


2. Del i rektangler på ca. 5x11 cm og legg dem over på bakepapirkledd stekebrett. Bruk linjal og kaketrinse, det gjør seg. Prikk dem med gaffel. Ta vare på alle deigrestene og kjevle dem til slutt.


3. Stek midt i ovnen på 200 grader i 7-8-9 minutter. Sjekk dem etter 7 minutter. De skal være lyse og gyldne på farge. Legg dem over på kakerist til avkjøling. Oppbevar i tett kakeboks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...