torsdag 3. desember 2015

LAMMETAGINE MED ROSINERJeg er veldig glad i marokkansk mat. Den er både salt og søt og godt krydret. Denne lammeretten er enkel å lage da den inneholder få ingredienser. Krydder har vi jo i huset.

Til 4 personer

500-600 g lammekjøtt i passende biter, 4x4 cm
4 ss smør
1 ts ingefær
1/4 ts pepper
1 ts salt
1/2 ts kanel
en klype safran
en klype gurkemeie
1/2 ts ras-el-hanout eller spisskummin
2 løk, revet eller delvis knust i blender
vann
---
2 dl rosiner bløtlegges i kaldt vann
2 ss honning
1 dl skoldede, grovhakkede mandler

4 dl couscous - 4 dl vann - 1/4 ts salt - 1 ss olje

1. Smelt smør på god varme i kjelen. Ha i kjøtt og krydder og la dette koke/steke i 5 minutter mens du rører litt i det.
2. Riv løk på råkostjern eller knus den i blender, men ikke lag fin mos. Stopp blenderen i tide.3. Ha i løk og så mye vann at det akkurat dekker kjøttet. La dette stå å småkoke i ca. 1 time. Tilsett litt mer vann om det trengs i løpet av koketiden.


4. Legg rosinene i bløt.
5. Kok opp vann til mandlene, ha dem i, ta kjelen vekk fra platen og la de ligge i vannet et par minutter. Avkjøl med kaldt vann og fjern skallet. Tørk dem godt med kjøkkenpapir og grovhakk dem. Disse skal drysses over maten ved servering.
6. Når kjøttet har kokt ca. 1 time tilsettes rosiner og honning. Kok videre i 10 minutter. Smak retten godt til med evt. mer krydder.
7. Kok opp vann med salt og olje til couscous, dryss grynene i, ta kjelen vekk fra platen og la de stå å trekke fuktigheten til seg. Rør couscousen luftig med en gaffel før servering.
8. Legg kjøtt og couscous på tallerkener og strø mandler over. Dryss gjerne over persille eller korander.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...