torsdag 17. desember 2015

LUFTIG LOFF


Kjempeluftig loff.  Oppskrift fant jeg i kokebok fra Sør-Afrika. Hvis du følger forklaringen til punkt og prikke får du en deilig og myk loff. Gled deg:-)


Stekeovn 200 grader i ca. 30 minutter på nederste rille.

1 loff i brødform.

3 ts tørrgjær
1 ts sukker
3 1/3 dl lunkent vann
450 g hvetemel
1 ts salt
---
smeltet smør
eggpensling

1. Bland gjær, sukker og vann (37 grader) i bakebollen og la det stå lunt i 10-15 minutter til det begynner å skumme.
2. Rør inn salt og mel i flere omganger til det har blitt en jevn og fin deig.
3. Skrap deigen ned fra kantene og pensle litt smeltet smør rundt deigen. Sett til heving, tildekket i 30-40 minutter til deigen er dobbelt så stor.



4. Skrap deigen ned på lett melet bakebord og kna den et par minutter. Form til et sprekkfritt brød og legg den i brødform som er dekket med bakepapir. Sett til heving, tildekket, til loffen har hevet seg opp til kanten på formen.



5. Pensle loffen med smør og så med egg og sett den i ovnen på nederste rille. Stek ved 200 grader i ca. 30 minutter.




6. Avkjøl loffen på rist.


7. Ikke skjær i loffen før den er nesten helt kald.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...