onsdag 9. desember 2015

NANBRØD



Nanbrød hører ofte med til indisk mat. Disse er enkle å lage og gode å spise.

Stekeovn 200 grader i 10-11 minutter midt i ovnen.

6 stk.

Forgjæring:
1/2 dl lunkent vann
1/2 pk tørrgjær eller pressgjær
1 ts sukker

Deig:
6 dl hvetemel
1 ts salt
1 1/2 dl lunkent vann
forgjæring
1 egg

1. Bland sammen til forgjæring og la det stå på et lunt sted i 10-15 minutter. Da har blandingen est litt og blitt luftig. Gjæren er aktivert.


2. Bland hvetemel og salt i bakebollen, hell i forgjæringen og resten av det lunkne vannet. Pisk egget lett og tilsett det. La maskinen gå til alt har samlet seg til en jevn deig som så vidt slipper bollen. Kanskje må det tilsettes litt mer mel. Skrap ned fra kantene, dryss litt mel over, dekk til og sett til heving på et lunt sted til deigen er dobbelt så stor. Jeg tok deigen ned på melet bakebord og la bakebollen over.



3. Elt deigen med såpass mye mel at den er mulig å kjevle. Del deigen i 6 og trill avlange pølser. Kjevle dem avlange til de er ca. 1/2 cm tykke og legg tre stk. pr. stekeovnsbrett. Fasongen har ingen ting å si.



4. Stek dem med en gang, trenger ikke heve mer, på 200 grader i 10-11 minutter midt i ovnen. De blåser seg opp enten de prikkes med gaffel eller ikke.
5. Avkjøl på rist og server dem til indisk mat eller noe annet godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...