torsdag 10. desember 2015

SHAHI KOFTAH, INDISKE FRIKADELLER


Disse små indiske frikadellene var kjempegode med mye kryddersmak. Du må bare lage dem så fort du kan..:-) Og med nanbrød til blir det helt topp!

Til 4 personer.

16-18 frikadeller litt mindre enn en bordtennisball.

1 pk. kjøttdeig eller karbonadedeig, 400 g
1 løk, finhakkes
1 egg
1 ss tomatpuré
1/2 ts chilipowder
1 ts karve eller spisskumminfrø
1 ts salt
---
1 dl olje til steking

Saus:
1 løk, finhakkes
3 ss olje
1 ss pølsesennep
2 ss sweet chilisaus
1/2 ts spisskumminpulver
1 ts karri
litt salt
litt sukker
1 dl vann

*Finn frem alle ingrediensene før du begynner så går arbeidet mye fortere.

1. Lag sausen først i en kjele: Stek løk i olje i 5 minutter på middels varme til myk og blank. Bland i de andre ingrediensene og kok et par minutter. Tilsett vannet og slå av platen. Sausen er klar til å koke frikadellene i.


2. Ha alle ingrediensene til frikadellene i arbeidsbollen og kna dette sammen med hånden. Det er mye lettere enn å bruke et redskap.

3. Varm opp oljen i stekepanne på middels varme, form små, runde frikadeller og stek dem brune rundt det hele. Dypp en spiseskje i vann og ha litt vann inni håndflaten når frikadellene skal formes, og form dem ved hjelp av skjeen. Lag dem så runde du kan. Jo finere løken er hakket jo finere frikadeller blir det.


4. Legg dem etterhvert over i sausen og kok dem på middels varme i ca.10 minutter, med lokket sånn halvveis på. Skrap godt ut av stekepannen for å få med alt det gode som har samlet seg der og ha det over i kjelen med frikadellene. Det dufter deilig!


Smakfull middag med gode krydderier.
5. Server enten nanbrød til eller kokt ris eller pariserloff eller vanlig loff eller rundstykker eller hva du måtte ha. Det er flere oppskrifter på nanbrød på bloggen. Søk på nanbrød så kommer det opp diverse forslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...