fredag 15. januar 2016

ESPRESSOPANNA COTTA


En litt annerledes panna cotta med deilig smak av kaffe.

Til 5 personer

1 dl helmelk
3 dl kremfløte
0,4 dl sukker
2-3 strøkne ts pulverkaffe (instant)
3 plater gelatin
---
revet sjokolade (hvit og mørk) eller litt pisket kremfløte til pynt

1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann til helt myke, ca. 10 minutter.
2. Kok opp melk og fløte, ta kjelen vekk fra platen og rør inn sukker og 2 ts kaffepulver. Smak deg frem til hvor mye kaffesmak du vil ha. Klem vannet ut av gelatinen og ha den i kjelen. Rør til helt oppløst.
3. Rør flere ganger i blandingen mens den avkjøles. Legg på lokk så det ikke danner seg snerk. Fordel den så i små dessertglass, ca. 1 dl til hver. Sett dem i kjøleskapet for å stivne noen timer, 2-3, kanskje.
4. Høvle litt sjokolade, både hvit og mørk og dekorer på toppen ved servering, eller legg en skje pisket kremfløte på. Nammm...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...