onsdag 6. januar 2016

PANNEKAKEKAKE MED HAVREMEL OG SYLTETØYOppskriften til denne "kaken" står på posen til Havremel, men det er egentlig en vaffeloppskrift. Jeg har forandret litt på den og delt eggene i plommer og stivpiskede hviter. Da blir pannekakene tykkere.

Du kan lage ditt eget havremel ved å finmale havregryn i foodprocessor.

5 tykke pannekaker

2 dl havremel
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 dl sukker
4 dl melk
2 egg, delt i plommer og hviter
3 ss smeltet smør eller olje
1/2 ts salt

syltetøy (blåbær, jordbær, bringebær, solbær, aprikos m.m.)
melis
krem
is
crème fraîche

1. Del eggene først og pisk eggehvitene stive.
2. Bland de øvrige ingrediensene i bollen med eggeplommene og pisk det klumpefritt. La stå å svelle noen minutter. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.


3. Varm opp stekepannen på middels varme. Smelt 1/2 ts smør i stekepannen til hver pannekake som skal stekes. Ha i to øser med røre og vend litt på stekepannen så den blir dekket. Når overflaten har stivnet, la pannekaken gli over på et lokk, legg stekepannen oppå og snu rundt. Stek litt på den andre siden. Legg pannekakene på rist etter steking.4. Legg pannekakene på serveringsfat med et jevnt lag syltetøy mellom hver. På toppen kan det enten pyntes med litt syltetøy, friske bær, melisdryss eller hva man måtte finne på. Skal det være ekstra fint kan det være godt med litt pisket krem, vaniljeis eller crème fraîche til. En flott dessert.
5. Skjær kaken i pizzastykker og server.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...