torsdag 7. januar 2016

RISOTTO


Denne risottoen smaker deilig alene, men er også perfekt til forskjellige (stekte) kjøttretter. Akkurat passe kokt risotto skal være fløyelsmyk med riskorn "al dente".

Til 4 personer

3 ss olje
2 hvitløkfedd, finhakkede
1 løk, finhakket
1 dl hvitvin
3 dl risottoris
1 l kyllingbuljong
---
3 ss smør
1 dl finrevet parmesanost

1. Kok opp 1 liter vann og ha i to terninger med kyllingbuljong.
2. Fres hvitløk og løk på middels varme til løken er blitt myk, men ikke brun.
3. Tilsett hvitvin og ris og kok dette til risen har absorbert all væsken. Rør godt.



4. Ha i en øse buljong, rør og la risen trekke til seg all væske før mer buljong has i. Gjør dette til all buljongen er brukt opp. Det tar kanskje 20-25 minutter.
5. Rør inn smør og parmesanost og server risottoen nylaget og varm.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...