onsdag 6. januar 2016

RUNDSTYKKER


Store og deilige rundstykker - crispi utenpå og myke som bomull inni.

Stekeovn 210 grader i 30 minutter.

8 stk.

Forgjæring:
1 dl lunken melk (vann)
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
2 ss hvetemel
---
ca. 450 g hvetemel
1 1/2 ts salt
50 g smeltet smør
2 dl lunken melk (vann)

1. Rør forgjæringen så klumpefri som mulig og la den stå på et lunt sted, tildekket, til den har begynt å "leve", 10-15 minutter.



2. I bakebollen blandes alle ingrediensene. Tilpass melmengden til deigen så vidt slipper bollen. Elt deigen i maskinen i 5 minutter. Tilsett heller for lite enn for mye mel, for deigen blir fastere når den står og hever. Dekk til og sett til heving i 1 time eller til den er godt hevet.
3. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord og elt den et par minutter. Del i 8 og form sprekkfrie boller som settes på bakepapirkledd stekebrett. Nå skal de heve seg til de er dobbelt så store, kanskje 40-50 minutter. Sjekk dem etter 30 minutter. Hever de for lenge, faller de sammen. Husk å sette på stekeovnen i god tid, 210 grader.

Settes til heving og dekkes til.
Ferdig hevede.
 4. Stek rundstykkene i 30 minutter - 210 grader, midt i ovnen.


5. Avkjøl rundstykkene på rist.

Deilige rundstykker som også er fine å bryte biter av og spise til supper eller gryteretter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...