onsdag 9. mars 2016

BLOMKÅL- OG FENNIKELKREMSUPPE


Fennikel er en god grønnsak som kan brukes til mangt, både i kjøtt- og fiskeretter, i salater og supper, i wok og mye mer. I rå tilstand smaker den som lakris, akkurat som anis, men smaken demper seg ved oppvarming. Uansett, den er kjempegod. Dette er en lekker forrett!

Til 4 personer

1 lite blomkålhode
1/2 fennikel
2 poteter
6 dl kyllingbuljong (vann + 2 terninger kyllingbuljong)
1 dl fløte (evt. matfløte)
salt
hvit pepper

stekte baconskiver eller chorizopølse

1. Kok opp vannet og løs opp buljongterningene i dette.
2. Rens blomkål, del den i mindre buketter, skjær fennikel i mindre biter, skrell poteter og del i mindre biter. Kok grønnsakene i buljongen til de er møre, kanskje 10 minutter. Legg på lokk og kok på middels varme.


3. Mos grønnsakene med stavmixer direkte i kjelen til det har blitt en jevn masse. Rør inn fløte og smak til suppen med evt. salt og hvit pepper. Er suppen for tykk kan den tynnes ut med litt melk, men den skal være ganske tyktflytende.
4. Stek bacon eller chorizo, legg på kjøkkenpapir så noe av fettet blir sugd opp av det.
5. Øs opp suppen i varme suppetallerkener, legg baconskiver i og pynt med litt av det grønne fra fennikelen. (Eller et lite persilledryss.)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...