onsdag 30. mars 2016

GULROTKAKE, ENKEL MED SJOKOLADESAUS


Denne oppskriften er fra et spansk matblad. Det er alltid spennende å bruke utenlandske oppskrifter.
Kaken er deilig til dessert.

Stekeovn 180 grader i 30-40 minutter på nederste rille.
Kakeform ca. 20cm Ø Jeg brukte en kvadratisk kakeform 18x18 cm

Kaken:
250 g gulrøtter
6 ss olivenolje
100 g hvetemel
190 g sukker
2 ts bakepulver
3 egg

Sjokoladesausen det står oppskrift på her er ikke god. Den blir også helt tyntflytende. Kan jo forsøke med bare 1-1 1/2 dl melk eller matfløte.  Bruk heller sjokoladesaus på flaske.
1. Skrell gulrøttene og rasp dem på den fineste raspen. Klem så mye vann du kan ut av raspen. Bland det med 4 ss olje i en bolle. (Resten av oljen kan du smøre formen med. Kanskje litt for mye..)
2. Tilsett resten av ingrediensene i bollen og rør det godt sammen.
3. Smør kantene i kakeformen og dekk bunnen med bakepapir. Hell i røren og stek som angitt på 180 grader i 30-40 minutter på nederste rille.



4. Prøv om kaken er stekt etter 30 minutter ved i stikke en tretannpirker/strikkepinne ned på midten.
Henger ikke noe kakedeig på er den ferdig. La kaken avkjøles i formen for at den skal forbli saftig.


5. Skjær kaken i porsjonsstykker, ikke for store, og pynt med sjokoladesaus og bær eller frukt. Bruk det du har. Så er det bare å glede seg:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...