onsdag 9. mars 2016

HJORTEGRYTE MED KARRI OG APPELSIN


I denne gryteretten kan selvfølgelig hjortekjøttet erstattes med andre typer kjøtt. Dette er ikke en middag du lager i en fei, da maten må koke 3/4-1 time avhengig av kjøttet, men den er enkel og grei å lage. Når den står og koker kan du jo gjøre andre ting...

Til 4 personer

600 g fint hjortekjøtt i terninger 3x3 cm
2 store champignoner i biter
1 nett sjalottløk, ca. 225 g, skrelte, delt i to på langs
4 hvitløkfedd, skrelte, grovhakkede
4 ss olje
1/2 kjøttbuljong (vann + 2 terninger)
2 ts currypaste eller 2 ts karripulver (OBS.: Kan være sterkt.)
2 dl appelsinjuice
3 ts maizenamel
1 ss tomatpuré
1 ss sukker
evt. pepper
(evt. 1 dl matfløte)

Tilbehør:
1 beger yoghurt eller tilsvarende mengde crème fraîche (gjerne light)
1 ts tørket koriander
1 ts tørket mynte
---
1 appelsin
---
3 (4) dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

1. Varm opp oljen i en kjele som passer å koke maten i. Stek soppen et par minutter før du tilsetter løk og hvitløk. Rør i det og stek på middels varme i 8-10 minutter. Ha så i kjøttet og stek til det har skiftet farge på utsiden.


2. Hell i buljongen (vann + kjøttbuljongterninger), tilsett currypaste/karri, rør det godt sammen, legg på lokk og la det koke til kjøttet er mørt, 3/4-1 time. Test kjøttet etter 3/4 time om det er mørt.
3. Mens maten koker sett over risen og lag i stand tilbehøret:
*Vask appelsinen godt og tørk den. Bruk en potetskreller og skrell tynt av det gule skallet. Skrell appelsinen og skjær den i biter.


*Rør krydderet inn i yoghurten. La dette stå å trekke en stund før du evt. smaker til med litt mer krydder? Mynte gjør seg godt her.


4. Når kjøttet er ferdig kokt, rør maizenamel med appelsinjuice og tilsett dette i gryten mens du rører. La det koke et par minutter, tilsett tomatpuré og smak til med sukker og evt. pepper. Tilsett også matfløte hvis du vil og har det. Kan utelates.
5. Server maten på varme tallerkener. Pynt risen med appelsinskall og dryss koriander eller persille over.

Gode smaker med appelsin og mynte.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...