fredag 18. mars 2016

KARBONADER MED SPINAT OG SALSA 4 QUESOS


Man blir sterk av spinat, har vi hørt. Dette er middag til å bli sterk av da den inneholder spinat.
Var det ikke Skipper´n som spiste masse av dette stoffet, mon tro? Han var kjempesterk!

Til 4 personer (ca. 10 karbonader)

1 pk kjøttdeig/karbonadedeig 400 g
1/2 pk frisk spinat eller 1/2 pk frossen
olje
1 ts salt
1/2 ts pepper
2-3-4 hvitløkfedd, knuste (smak og behag)
1/4 ts muskatnøtt
--
olje og smør til steking

Honningglasert løk:
1 løk i tynne ringer
8 små tomater delt i to
olje
1 ss honning

salsa 4 quesos - oppskrift ser du HER

8 middelsstore poteter, skrelte, delt i 4 for å forkorte koketiden

1. Hvis du har fersk spinat må den stekes/dampes først. Varm opp litt olje og vann i en kjele og ha i spinaten. Du vil se at den faller raskt sammen og minker i volum. Klem ut alt vannet.Bruker du frossen spinat, må den tines før du klemmer ut alt vannet.
2. Ha alle ingrediensene til karbonadene i en bolle og bland dem sammen med hendene. Smak på bittelitt av deigen om den er salt nok.


3. Lag runde, flate karbonader, 10-12 stk. Dette er enklest å få til hvis du triller en bolle i hendene og legger den på et vætet underlag. Trykk den noe flatere med en kniv el.l. Eller som her, bre deigen utover et vætet skjærebrett og stikk ut runde karbonader.


4. Varm opp olje og smør i stekepannen. La det bli lysebrunt før du legger karbonadene i. Stek 3-4 minutter på hver side.


5. Kok poteter.
6. Stek løken i olje i egen kjele til blank og myk. Tilsett tomater og stek til de blir varme. Ha i litt honning for å få litt søtsmak på løken. Det smaker godt til karbonadene.


7. Legg den ferdige maten opp på tallerkener med den gode spanske ostesausen. Hvis du ikke har den er det nok med bare stekesjyen fra karbonadene som saus. Kok ut med 2 ss vann og skrap godt ut av stekepannen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...