fredag 18. mars 2016

SKREI, OVNSBAKT MED TOMATSALSA OG RIS



Skreien er på sitt beste nå i de 3-4 månedene etter nyttår. Det kan bli mange gode middager av denne fisken. Husk bare på at den trenger en del krydder og andre smakstilsetninger for best mulig smak.

Stekeovn 200 grader i 15-20 minutter
Til 4 personer

4 lubne porsjonsstykker skrei/torsk uten skinn
salt
pepper

Tomatsalsa:
3 ss olje
1 løk, grovhakket
2 stilker selleri i 1 cm biter
1/2 fennikel i biter
1 boks hermetiske tomater
salt
pepper
sukker (1-2 ts)

3 dl (4) langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

appelsin til pynt
evt. ruccula eller annet grønt

1. Sett på stekeovn og vann til risen samtidig. Tilsett risen når vannet koker .
2. Stek løk i olje på middels varme noen minutter. Tilsett de andre grønnsakene og stek i noen minutter til. Ha i tomatene og bland det godt sammen. La sausen koke i 10 minutter. Husk å smake til sausen med sukker for å dempe den litt syrlige tomatsmaken.



3. Smør en ildfast form med olje og hell tomatsalsaen i. Legg fiskestykkene oppå sausen og trykk dem litt ned i den. Salte og pepre fisken. Stek fisken som angitt på 200 grader i 15-20 minutter.



4. Sjekk om fisken flaker seg etter 15 minutter. Da er den i tilfelle ferdig stekt.
5. Del appelsinen opp i mindre biter og pynt maten med disse. Dryss litt grønt over.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...