onsdag 16. mars 2016

SALSA 4 QUESOS (SPANSK)


Dette er en deilig ostesaus som går igjen i mange spanske oppskrifter/retter. Den kan til og med serveres som suppe med stekte brødkrutonger i, men det blir i mektigste laget, synes nå jeg;-)

Til pasta, karbonader, stekt fisk m.m. er den kjempegod. Løp og kjøp diverse oster og lag denne gode sausen. De to viktigste ostesortene er blåskimmelost og parmesanost. De andre ostene kan du velge selv.

Denne sausen får man kjøpt på glass på sydligere breddegrader, men den har jeg ikke smakt ennå.

Ostesortene på bildet nedenfor hadde jeg i forrådet i dag, men brukte bare en av blåskimmelostene.

2 dl melk eller matfløte
100 g Mozzarella, finhakket
100 g Philadelphiaost
50 g blåskimmelost (smak deg frem)
---
100 g finrevet parmesanost (eller ca. 3 dl)
litt salt
litt hvit pepper


1. Varm opp melken på middels varme og tilsett de 3 første ostesortene. Rør det jevnt. Når osten har smeltet rører du i parmesanosten og varmer opp litt til. Skal ikke koke. Smak til sausen med evt. mer blåskimmelost, salt og pepper. That`s it!


Det finnes også utallige oppskrifter på nettet på denne sausen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...