mandag 14. mars 2016

STEKT SKREI MED BLÅSKIMMELOSTSAUS


Skrei fra Lofoten er et flott produkt som er på markedet 3-4 måneder etter nyttår. Den er også fin å fryse, det er jo et torskeprodukt. Sunn og mager mat, og med krydder og godt tilbehør er det bare å glede seg.

Til 4 personer

4 lubne porsjonsstykker skrei (dryss på salt, la virke i 10 minutter, skyll av saltet, tørk stykkene godt)
salt og pepper
olje og smør
---
1 løk i tynne ringer
4 skiver aubergine 1 cm
4 skiver tomat 1 cm
4 skiver squash 1 cm
olje
---
Saus:
3 dl helmelk (evt. matfløte)
blåskimmelost (Hvit Castello, Blue Castello, Normannaost el.l.)
1 ts maizenamel
litt salt
---
poteter (deles i terninger så forkortes koketiden)
appelsin og noe grønt til pynt

1. Dryss godt med salt på fiskestykkene, etter 7 minutter skylles saltet av. Tørk dem godt med kjøkkenpapir.


2. Skrell og kok poteter, gjerne oppdelte. Da er koketiden mye kortere.
3. Stek løken på middels varme i en kjele eller jerngryte til helt myk og blank. Sett til side med lokk på.
4. Bland ingrediensene til sausen, men smak deg frem med ost. La den koke et par minutter. Ha i litt salt til slutt.
5. Stek aubergine og squash i stekepanne et par minutter, tomatene has i til slutt, trenger bare å bli litt varme. Legg dem på en varm tallerken og dekk med folie for at de ikke skal bli kalde.


6. Varm opp 1/2 dl olje og 2 ss smør i stekepannen på middels varme. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Krydre med salt og pepper og stek fisken noen minutter. Øs gjerne stekefett over fisken flere ganger før den snus. Stek videre på den andre siden med litt lavere varme. Fisken er ferdig når den skiver seg. Hvor lenge den skal steke avhenger av hvor tykke stykker det er.
7. Legg maten på varme tallerkener: Lag et tårn av aubergine-tomat og squash, og legg litt løk på toppen. Fordel en del av sausen utover tallerkenene, legg på resten av løken og fisken oppå. Husk poteter og tynne appelsinskiver. Server resten av sausen ved siden av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...