mandag 7. mars 2016

SVIN MED KARRI OG TOMATER


Dette er en deilig svinegryte som jeg fant oppskriften på i et utenlandsk matblad. Det er alltid bra med få ingredienser og enkel tilberedningsmåte. Koketiden kan variere noe, fra 1/2 t og mer, avhengig av hvor fint kjøtt som benyttes.


Ingredienslisten er som følger, nesten direkte oversatt, til 4 personer:

1/2 kg fint svinekjøtt i terninger
1 boks hermetiske tomater
2 løk i terninger
1 hvitløkfedd, hakket
2 dl kjøttbuljong
3 ss olivenolje
4 skiver sitron (valgfritt)
1 ss karri
1 ts paprika
persille
svart pepper
salt
(i tillegg for egen regning: litt sukker for å dempe den syrlige smaken på tomater og sitron)

poteter, potetmos eller ris
evt. kokte grønnsaker

1. Varm opp olje i kjele og stek løk og hvitløk på middels varme et par minutter.


2. Tilsett kjøtt, karri, 1 ts salt og 1/2 ts pepper. Rør det sammen og pass på at det ikke setter seg fast i bunnen av kjelen.



3. Hell i tomatene, legg på sitronskiver og skyll boksen med 2 dl vann. Tilsett en halv buljongterning, kanskje mer etter hvert når du skal smake til maten. Legg på lokk og la det hele stå å småputre minst 1/2 time, men det avhenger av hvor fint kjøtt som benyttes. Jeg hadde ytrefilet som er ganske mørt og ikke trenger så lang koketid. Kanskje må det også tilsettes litt mer vann.


4. Smak til maten med evt. salt, pepper og sukker og server den på tallerkener med et lite persilledryss over.


5. Neste dag serveres evt. rester som tapas med noen grønne oliven i og godt brød til:-) Mmm..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...