onsdag 30. mars 2016

TIRAMISURULLEKAKE


Dette er en litt annen måte å lage den italienske klassikeren tiramisu på. Ikke helt riktig, men en god erstatning er det, i alle fall.

12 kakestykker, avhengig av hvor tykke man skjærer dem.

Stekeovn 250 grader i 5 minutter (ikke mer) midt i ovnen

I oppskriften står det oppført kaffelikør. Jeg laget litt ekstra sterk kaffe og blandet med den likøren jeg hadde da jeg ikke har kaffelikør i huset. Bland 50/50.

Kakebunn:
3 egg
1 1/2 dl sukker
2 dk hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss kaffelikør
2 ss melk

Kaffesirup:
1 dl vann
2 ss kaffepulver, frysetørket
2 ss sukker

Kakefyll:
1 dl kremfløte
6 ss siktet melis
1 ss siktet kakao
200 g mascarponeost eller en annen nøytral kremost, f.eks. philadelphiaost
2 ss kaffelikør

1. Start med å koke kaffesirup: Bland ingrediensene i kjele, rør sammen og la koke til det blir noe seigt, men ikke for tørt. Den skal smøres utover kakebunnen senere, derfor må den ikke fordampe for mye. Avkjøl.2. Lag kakefyllet: Pisk fløte og siktet melis til litt fastere en fløyelsmyk, sikt i kakao og vend den inn. Rør osten myk med kaffelikør og bland dette med den piskede kremen.3. Lag kakebunnen: Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn. Til slutt rører du inn kaffelikør og melk. Smør deigen utover bakepapir på et stekeovnsbrett og stek kakebunnen midt i ovnen på 250 grader i 5 minutter. Pass på så den ikke steker lenger.
4. Ta kaken ut av ovnen og dryss noen ss sukker over. Legg et annet bakepapir oppå, og et annet stekeovnsbrett oppå der og snu alt fort rundt. Ta forsiktig av papiret kaken er stekt på og smør utover kaffesirupen. Avkjøl bunnen med stekeovnsbrettet over så minst mulig damp slipper ut. Da blir kaken myk og lett å rulle senere.
5. Når kaken er kald smøres ostefyllet utover. Rull sammen så fast du kan. La den ligge med skjøten ned for å "sette seg".6. Før den skjæres i skiver kan den rulles i ekstra sukker for dekorasjonens skyld. Skjær av endene.
Kaken kan serveres uten noe tilbehør, men det passer også fint med enten is, krem, crème fraìche eller vaniljeyoghurt til.Tiramisurullekake med vaniljeyoghurt.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...