mandag 7. mars 2016

TORSK MED APPELSIN- OG MANDELSAUS


Deilig med appelsiner til torsk!

Til 4 personer

4 fine torskestykker
2 appelsiner til saus
1 appelsin til dekorasjon i båter
1 løk, grovhakket
noen ss olje
4 ss smør
50 g malte mandler
1 dl grovhakkede, lettristede mandler
salt
pepper
basilikumblad

poteter

*Kok poteter, hakk mandler og stek dem lett, mal mandler*

1. Saus: Vask appelsinene, rasp det ytterste gule skallet av 2 appelsiner, del dem så i to og press ut saften. Fres løken i 1 ss olje i en liten sausekjele 5 minutter, tilsett appelsinsaft, revet skall, smør og malte mandler. La koke forsiktig opp og smak til sausen med salt, pepper og evt. sukker. Hold den varm på svak varme.


2. Krydre fisken lett med salt og pepper og stek den forsiktig på begge sider i olje, ca. 3 minutter pr. side. Stek om ønskelig appelsinbåtene hurtig på middels varme (kan sløyfes).


3. Legg maten opp på (varme) tallerkener og dryss de ristede mandlene over. God middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...