søndag 17. april 2016

BAGHRIR


Baghrir med aprikossyltetøy og pisket krem.

Noe annerledes pannekaker som de lager dem i Marokko, men jeg har tatt meg friheten og forandret ørlitt på opprinnelig oppskrift. Deilig myke, tykke og porøse pannekaker som egner seg ypperlig til dessert med syltetøy og krem eller is.

Disse skal stekes bare på den ene siden. Når de steker danner det seg masse luftbobler på overflaten, derav navnet baghrir, som betyr hullete. Så skal de legges på et klede til avkjøling. Steker du mange, kan du legge bakepapir oppå og så flere baghrir oppå der igjen. De klistrer seg ikke til papiret.

Til ca. 12 baghrir

3 1/2-4 dl lunken melk (kanskje litt mer senere)
1 egg
3 dl semulegryn
4 ss hvetemel
1 ts tørrgjær
2 ts bakepulver
3 ss sukker
1/4 ts salt
noen ss smeltet smør

aprikossyltetøy
krem

1. Røren lages i blender, det er lettvint og går fort: Ha melk og egg i blenderen før du har i alle de andre ingrediensene og kjør på full speed en kort stund. Vipps, så er røren ferdig.
2. La den stå og heve seg en kort stund. Kjør blenderen litt igjen og tilsett noen ss melk hvis den har blitt for tykk. Den skal være litt tykkere enn Piano vaniljesaus.
3. Steking av baghrir: Du MÅ ha en stekepanne med slipp-belegg for det skal ikke brukes noe fett til stekingen. Varm opp stekepannen på litt under middels varme, hell i 3/4 full suppeøse med røre uten å snu på stekepannen. Røren skal bare flyte utover av seg selv.


4. Du vil se at det blir fullt av bobler eller hull på overflaten. Når du ser at all røren har stivnet, er pannekaken ferdig. MÅ ikke snus rundt. Legg dem etterhvert på et klede til avkjøling. Du kan legge mange i høyden med bakepapir mellom.


5. Ved servering smører du aprikossyltetøy utover baghriren og ruller den sammen. Den kan spises bare sånn, men jeg synes det er deilig med litt pisket kremfløte eller is til. På bildet under er den ene biten smurt med sjokoladepålegg, som gjør den ganske mektig. Men det smaker også godt. Barn vil like det, tenker jeg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...