lørdag 23. april 2016

BRINGEBÆRSYLTETØY, KOKT


Bringebærsyltetøy er godt, det. Både rørt og kokt. Forrige høst kjøpte jeg mange kg syltebringebær som jeg skulle koke syltetøy av etter hvert. I dag tok jeg det siste spannet (5 kg) med bringebær fra fryseren.

Å koke bringebærsyltetøy er enkelt, du trenger bare bær og sukker, hvis du ikke pleier å tilsette konserveringsmiddel. Jeg gjør aldri det. Liker ikke den forandringen som skjer med syltetøyet da, både med hensyn til smak og konsistens. Dette syltetøyet blir ganske tynt, men sånn kan det godt være.

*Kok opp 1 kg bringebær, kok et par minutter, tilsett 350-400 g sukker og kok videre i 3-4 minutter. Smak om syltetøyet er passe søtt, tilsett evt. mer sukker og la det koke litt til.

Dette syltetøyet må fryses om det ikke spises opp med en gang. Fyll sterile glass eller platbokser med helt avkjølt syltetøy, lukk igjen og putt i fryseren.

Er du tilhenger av å bruke konserveringsmiddel, Certo eller Jam, finner du info på pakken.

Nykokt bringebærsyltetøy til nystekte batbout (Marokko). Ahh...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...