mandag 4. april 2016

CLOUD BREAD MED SPEKESKINKE OG RØMME


For noen dager siden kom jeg over denne oppskriften på et slags brød fra USA. Da var det bare å lete etter mer info på nettet. Oppskriftene er utallige og kommentarer på bruk og smak var også mange. Dette måtte prøves:-)

Cloud breadene er glutenfrie og proppfulle av proteiner. Reneste helsekosten;-)

Stekeovn, varmluft 140 grader i 20-25 minutter

11-12 stk.

3 egg, delte i plommer og hviter
1/2 ts bakepulver eller kremortartari
en knivsodd salt
3 ss myk ost, f.eks. Philadelphiaost

1. Pisk eggehvitene luftige. Rør forsiktig inn bakepulver eller kremortartari.


2. Rør eggeplommene med ost og bittelitt salt.
3. Bland de to rørene forsiktig.


4. Legg 2 ss røre pr. bread på 2 bakepapir.


5. Stek begge brettene samtidig på 140 grader varmluft.


6. Avkjøl på kakerist.


7. Cloud bread kan minne om smaken på vannbakkels. De er fine til en forrett som her med spekeskinke. Neste gang skal jeg ha røkelaks på. De er også kule å servere til en kjøttmiddag, i stedet for Yorkshirepudding eller pop overs. De egner seg derimot ikke til frokost, for de er altfor luftige og lette. Derav navnet cloud bread. For å få en annen smak er det fint å bruke krydderost i røren, eller/også drysse litt krydder over før steking. Dette må prøves senere.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...