lørdag 30. april 2016

FORMKAKE, SPANSK, MED YOGHURT, OLIVENOLJE OG MANDLER



Enkel og god formkake med en anelse sitrussmak.

I denne oppskriften måler man opp mengder i yoghurtbeger à 1 1/4 dl.

Stekeovn 180 grader i ca. 30 minutter

Til en liten langpanne

3 egg
2 yoghurtbeger sukker
1 ts finrevet sitronskall
1 yoghurt, naturell
1 yoghurtbeger olivenolje
3 yoghurtbeger hvetemel
2 ts bakepulver
---
1 dl hakkede mandler

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Tilsett sitronskall, yoghurt og olje og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend dette inn i røren.
4. Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren utover. Dryss hakkede mandler over.


5. Stek på nederste rille i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter. Prøv om kaken er ferdig etter 25 minutter ved å stikke en liten pinne midt i kaken. Henger ikke noe deig på pinnen, er den ferdig stekt.



Skjær kaken i små kvadrater til servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...