mandag 4. april 2016

GRØNNSAK- OG LINSESUPPE MED PARMESANDRYSS


En sunn og god suppe med nyrevet parmesanost. Med godt brød til blir det en fullgod middag.

Til 4 personer

1 stor løk, grovhakket
4 hvitløkfedd, finhakkede
1 selleristilk i terninger
1 middels stor gulrot i terninger
1 middels stor potet i terninger
2 ss olivenolje
---
1 liter grønnsakbuljong (vann + 2 buljongterninger)
1 pk røde linser, silte
1 laurbærblad
2 store tomater i "terninger"
1 ts paprikapulver
1/2 ts spisskummin
salt
pepper
---
litt nyrevet parmesanost
tørket koriander

evt. godt brød eller flatbrød til

Jeg brukte disse ferdigkokte røde linsene du ser på bildet her.


1. Surr de fem første grønnsakene i olje i 5 minutter på middels varme. Rør innimellom.
2. Tilsett vann, buljongterninger, linser, laurbærblad og tomater og la dette småputre uten lokk til grønnsakene er møre.


3. Smak suppen godt til med krydder.
4. Ved servering dryss 1 ss nyrevet parmesanost over og pynt med tørket koriander.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...