mandag 25. april 2016

KJØTTDEIG MED SQUASH, SØTPOTET OG RIS


Søtpoteten er blitt allemannseie de senere år. Den er kjempegod til både supper og mos, i kaker og som kokt eller stekt grønnsak til middagen. Og sikkert mye mer...Den smaker ikke så godt i rå tilstand, men med en gang den blir varmet opp kommer sødmesmaken frem. Har du ikke benyttet søtpotet ennå, bør du gjøre det så snart du kan.

Til 4 personer

1/2 pk kjøttdeig/karbonadedeig 200 g
1 løk, grovhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1/2 ts salt
1 klype chili powder
1/2 ts spisskummin
et par ss tomatpuré
1-2 ss vann
1 ts sukker

1/2 squash i skiver 1/2 cm stekes lett i olje et par minutter - 3-4 skiver til hver
1 kokt søtpotet i skiver 2 cm - 1 skive til hver

2 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

ruccula eller annet grønt - tørket koriander eller persille

1. Start med å sette over vann til risen.
2. Skrell søtpotet, skjær i tykke skiver og kok i lettsaltet vann til mør. Hold varme.
3. Stek squashskivene i litt olje, et par minutter til de er blitt noe myke. Legg til side.
4. Stek løk, hvitløk og kjøttdeig sammen i stekepannen. Dette er en forholdsvis liten oppskrift så det skulle gå bra. Smak til med krydder og tomatpuré. Tilsett litt vann hvis det virker tørt.



5. Anrett maten pent på tallerken med søtpotet underst, så squashskivene og kjøttsausen på toppen.
Smør en liten form/kopp med olje, trykk risen nedi og snu den opp ned på tallerkenen. Vipps, så har du en flott dekorasjon! Pynt med noe grønt.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...