lørdag 30. april 2016

KYLLINGGRYTE MED TOMAT-, VIN- OG SJOKOLADESAUS



Kylling med sjokoladesaus, er det mulig? Ja, det er det, faktisk, det smakte til og med deilig. Sjokoladen virker her som en perfekt smaksforsterker til maten.

Overrask familien i dag med denne retten;-)

Til 4 personer

2-3 kyllingfileter i store terninger
1 løk, grovhakket
2 hvitløkfedd, knuste
4 ss olje til steking
1 kanelstang eller 1 ts kanel
1/4 ts nellik
1/2 ts muskat
2 bokser grovhakkede tomater/pk.
2 1/2 dl tørr hvitvin
1 rød paprika i strimler
60 g mørk sjokolade, finhakket (2/3 av en plate på 100 g)
(evt. 1 ss sukker for å runde av syrlig smak på tomater og vin)
salt
pepper

1/2 broccolihode i buketter kokes 3-4 minutter i lettsaltet vann

2 1/2-3 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

1. Forbered broccoli og ris til koking og kok det når det er tid for det.
2. Stek kyllingbitene i olje på middels varme til de har skiftet farge. Tilsett løk og hvitløk og stek videre i 5 minutter. Rør i det innimellom.
3. Ha i kanel, nellik og muskat og stek videre i ett minutt. Rør så det ikke legger seg fast i bunnen.
4. Tilsett tomater, hvitvin og paprikastrimlene og la dette koke uten lokk i ca. 15 minutter.


5. Smak deg frem med sjokoladen. Begynn med bare halvparten, rør i gryten til sjokoladen har smeltet. Tilsett mer sjokolade etter hvert. Jeg brukte 60 g (alt på bildet) og det var helt perfekt.



6. Til slutt smaker du retten til med sukker, salt og pepper. Fjern kanelstangen. Uhm..

Kylling med sjokolade i sausen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...