Overrask familien i dag med denne retten;-)
Til 4 personer
2-3 kyllingfileter i store terninger
1 løk, grovhakket
2 hvitløkfedd, knuste
4 ss olje til steking
1 kanelstang eller 1 ts kanel
1/4 ts nellik
1/2 ts muskat
2 bokser grovhakkede tomater/pk.
2 1/2 dl tørr hvitvin
1 rød paprika i strimler
60 g mørk sjokolade, finhakket (2/3 av en plate på 100 g)
(evt. 1 ss sukker for å runde av syrlig smak på tomater og vin)
salt
pepper
1/2 broccolihode i buketter kokes 3-4 minutter i lettsaltet vann
2 1/2-3 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken
1. Forbered broccoli og ris til koking og kok det når det er tid for det.
2. Stek kyllingbitene i olje på middels varme til de har skiftet farge. Tilsett løk og hvitløk og stek videre i 5 minutter. Rør i det innimellom.
3. Ha i kanel, nellik og muskat og stek videre i ett minutt. Rør så det ikke legger seg fast i bunnen.
4. Tilsett tomater, hvitvin og paprikastrimlene og la dette koke uten lokk i ca. 15 minutter.
5. Smak deg frem med sjokoladen. Begynn med bare halvparten, rør i gryten til sjokoladen har smeltet. Tilsett mer sjokolade etter hvert. Jeg brukte 60 g (alt på bildet) og det var helt perfekt.
6. Til slutt smaker du retten til med sukker, salt og pepper. Fjern kanelstangen. Uhm..
Kylling med sjokolade i sausen. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar