søndag 17. april 2016

KYLLINGSUPPE, HOT

Hot kyllingsuppe med ris.

Denne suppen kan du selvfølgelig lage så hot eller svak du vil, men det er godt at den river litt i halsen;-) Har du chili powder - ta i bare litt om gangen og smak deg frem.

Det er mange ingredienser i denne oppskriften, men ikke fortvil, bare brett opp ermene og gå i gang.
Du får lønn for strevet.

Til 4 personer

1 rødløk, grovhakket
6 sjalottløk, grovhakket
4 vårløkstilker i skiver
4 ss olje
---
2 fedd hvitløk, finhakket
2 cm ingefær, finhakket
1/2 rød chili, finhakket (fjern gjerne frøene, de er kjempesterke)
---
1 boks kokosmelk
2-2 1/2 dl kyllingkraft (vann + 1 terning kyllingbuljong)
2 ts fiskesaus
1 ts sterk karri (fåes i innvandrerbutikker)
---
1 sitrongress delt i to på langs (jeg brukte 2 hermetiske)
6 små tomater delt i 4 båter
2 champignoner i terninger
---
2 kyllingfileter i terninger
---
evt. salt
en klype chili powder

2 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

1. Stek rødløk, sjalottløk og vårløk i olje på middels varme i 5 minutter.
2. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og stek videre et par minutter.

Ingefær-hvitløk-chili.

3. Ha i kokosmelk og kyllingkraft, dvs; vann og 1 terning kyllingbuljong som du knuser lett med fingrene, fiskesaus og karri.

Sterk karri-fiskesaus-hønse-/kyllingbuljong.

Små tomater-kokosmelk-hermetisk sitrongress.

4. Tilsett sitrongress, tomater og champignon.

Hermetisk sitrongress-små tomater-champignon.

5. Til slutt har du i kyllingen. (Den er lettest å skjære i halvfrossen tilstand.) La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med evt. salt og chili powder.


6. Fjern sitrongresset før servering og dryss litt tørket koriander på suppen, hvis du ikke har fersk hakket koriander. Server ris ved siden av eller godt brød.

Hot kyllingsuppe med brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...