onsdag 6. april 2016

PIZZA MED 2 OSTER


Pizza med forskjellige oster på er alltid godt. Denne kan du godt lage til middag til 4 personer.

Stekeovn 225 grader i 15-20 minutter

Deig:
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 pk (tørr-)gjær
hvetemel eller speltmel til deigen nesten slipper bollen, fremdeles litt klissete
olje til bollen

Fyll:
smørbar (myk) blåskimmelost (hvit eller blå Castello, f.eks. Jeg hadde en spansk ost.)
fetaost (en liten pk med olje, hvitløk og grønne oliven) smuldret
1/2 rødløk i tynne ringer
4 tomater i tynne skiver
grovt salt, et par klyper, kanskje

1. Lag en deig som er litt for løs til å eltes. Ha litt olje i bollen og forsøk å dekke deigen med den. Sett til heving 30 minutter, tildekket.
2. Gjør i stand fyllet: Rør osten myk med en gaffel, knus fetaosten, skjær hvitløk og oliven i skiver hvis det er denne fetaostpakken du har. Ta vare på oljen. Skjær opp løk og tomater.
3. Dryss litt mel utover et bakepapir og hvelv deigen nedpå. Du vil oppdage at dette er verdens enkleste pizzadeig å håndtere. Det går kjempelett å trykke den utover hele papiret da deigen er litt for løs til å kjevles.
4. Smør blåskimmelosten på med lett hånd, dekk med tynne tomatskiver, spre rødløken utover og dryss smuldret fetaost på toppen. Legg hvitløk- og olivenskiver på. Drypp også oljen fra fetaostpakken utover. Dryss litt grovt salt over hele pizzaen og stek ved 225 grader i 15-20 minutter til deigen er lysebrun.


Blåskimmelost er knallgodt på pizza:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...