onsdag 6. april 2016

SKREI, OVNSBAKT MED OSTESAUS


Skrei er fisken som fiskes i de 3-4 første månedene i året. Hvis du kommer over gode tilbud i butikken er det bare å kjøpe mye og putte i fryseren. Det gjorde jeg. Det kan bli mange gode og sunne middager av dette.


Denne retten er komponert etter hukommelsesmetoden da jeg fikk noe lignende servert på ferie i Spania...;-) Det var nok ikke skrei fra Norge, men hvit fisk var det i alle fall.

Stekeovn 200 grader i 20 minutter

Til 5-6 personer

2 pk skreifilet uten skinn og ben, ca. 600 g til sammen (eller torsk)
salt
pepper
8-10 poteter skåret i skiver og kokt, gjerne med skall
4 store gulrøtter, skrelt, skåret i skiver og kokes sammen med potetene
1 stor løk i ringer, stekt i olje

Ostesaus:
1/2 l H-melk
3 ss hvetemel
1 ss smør
2 egg
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts revet muskatnøtt
1 dl grovrevet parmesanost eller annen ost

1. Kok poteter og gulrøtter, hell av vannet. Stek løk i olje på middels varme til myk og blank. Bland disse tre grønnsakene i ildfast form.
2. Hvit saus: Rør ut kald melk med mel i kjele, varm opp til kokepunktet mens du rører godt hele tiden. Tilsett smør og la sausen koke i ca. 5 minutter. Sett til side og avkjøl noe før du rører i ett og ett egg. Smak til med krydder og ost.


3. Krydre fiskefiletene på begge sider med salt og pepper og legg dem oppå grønnsakene i formen. Hell over sausen og stek retten på nederste rille i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...