mandag 25. april 2016

SKREI, OVNSBAKT MED SWEET CHILISAUS OG STEKTE GRØNNSAKER


Enda en deilig fiskemiddag av all den skreien vi kjøpte i vinter.

Stekeovn 200 grader i 15-20 minutter på nederste hylle

Til 4 personer

4 store porsjonsstykker skrei
salt 
1 ss sweet chilisaus pr. fiskestykke
---
et pas ss olje
et par ss soyasaus
noen smørklatter
pepper?

Stekte, strimlede grønnsaker, mengder av de ulike sortene bestemmer du selv:
løk
paprika gul - grønn - rød
gulrøtter
stilkselleri
fennikel
purre ellr vårløk
olje

poteter deles i to eller fire for kortere koketid

1. Hell litt olje og soyasaus i ildfast form. Legg i fiskestykkene, salte dem og hell 1 ss chilisaus på hvert stykke. Legg noen smørklatter her og der, dekk med folie og sett i stekeovnen på 200 grader på nederste hylle.


2. Stek alle grønnsakene i olje i ca. 10 minutter på middels varme til de er noe møre. Rør godt.
3. Husk potetene.


4. Når du ser at fisken flaker seg, er den ferdig. Sjekk den ved å pirke litt i den. Det pleier å ta ca. 20 minutter. Ta fiskestykkene forsiktig ut av formen og legg på tallerkener sammen med grønnsaker og poteter. Sjyen som har dannet seg i stekeformen er deilig saus. Smak den evt. til med salt og pepper.
God middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...