lørdag 23. april 2016

SVINESCHNITZEL AV BOGSTEK OG RATATOUILLE MED SWEET CHILISAUS


Lager du schnitzel skal kjøttet bankes. Da blir det utrolig mørt. Da jeg forleden fikk et par bogsteker av svin i hus, tenkte jeg med en gang at de måtte kunne brukes til noe annet enn stek. Stekene veide 1300-1400 g og hadde en ganske tykk fettrand på toppen.

Jeg skar begge to i ganske tykke skiver og fikk 16 flotte "koteletter" uten ben + strimlet svinekjøtt av skivene i begge ender.

Dette ble 5 middager til 4 personer.

Til 4 personer:
4 skiver rent svinekjøtt av bog ca. 2 cm tykke
50 g smør til steking

Panering:
2 dl hvetemel
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 egg
2 dl strøkavring

Ratatouille:
4 store sjalottløk i båter
1 gul paprika i strimler, 1 cm
1 grønn paprika i strimler, 1 cm
olje
4 ss sweet chilisaus

Sett over poteter til koking. Del dem i to eller fire for kortere koketid.

1. Stek grønnsakene til ratatouillen i en jerngryte el.l. til løken er myk. Tilsett chilisaus og bland den godt inn. Hold varmt.
2. Skjær fettranden av kjøttskivene og bank kjøttet flatt med en biffbanker, om du har, en liten kjele, et glass el.l. Ikke kast fettranden, men stek den med kjøttet. Så kan den kastes.

Kjøp en bogstek neste gang du skal ha noe godt til middag.


Man kan selvfølgelig steke skivene som de er.
3. Bland mel, salt og pepper på en tallerken, pisk egget i en annen tallerken og ha strøkavringen på en tredje tallerken.


4. Smelt smøret på middels varme, kanskje litt varmere. Når skummet har lagt seg og det begynner å blitt litt lysebrunt, demp varmen. Vend kjøttet i melet først, så i egget og til slutt i strøkavringen og stek kjøttet på middels varme på begge sider til det har fått en lysebrun og crispi skorpe.
5. Legg alt opp på tallerkener og hell litt av stekesjyen på til hver. Skrap godt ut av stekepannen, bunnfallet pleier å smake veldig godt. Kanskje må du koke ut stekepannen med et par ss vann.

Litt persilledryss er fint.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...