søndag 17. april 2016

TACOSUPPE


Tacosuppe er en suppe for hele familien. Enklere å servere og spise enn vanlig taco da du slipper alle disse skålene med diverse tilbehør. Du kan erstatte fredagstacoen med denne suppen. Husk å servere godt brød til.

Til 4-5 personer

1 stor løk, grovhakket
2 hvitløkfedd, finhakkede
2 ss olje til steking
1 pk karbonadedeig, 400 g (kjøttdeig)
1 rød paprika i terninger
2 middelsstore gulrøtter i terninger
1 boks maiskorn
1 boks tomater
4 ss tomatpuré
1 pk. tacomix
10-11 dl kjøttbuljong (vann + 2 terninger kjøttbuljong)
1/2 ts tabasco (mer?)
evt. 1 ss sukker?
evt. salt
evt. chili powder

I skåler - crème fraîche/rømme og revet gouda
tørket koriander eller persille

Godt brød ved siden av

1. Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i 5-10 minutter til blank. Ha over i suppekjelen.
2. Stek karbonadedeigen ved å hakke den i småbiter til den har skiftet farge. Ha over i suppekjelen.
3. Tilsett alle de andre ingrediensene og bland dem godt sammen. La suppen småkoke i 10 minutter før den smakes til med evt. salt, chili powder og sukker.




4. Server suppen i suppetallerkener og la hver og en ha i crème fraîche/rømme og ost etter behag.
Godt brød til er deilig. Tortillalefser? Potetlomper?

Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...