søndag 29. mai 2016

DAIMISKAKE, STOR


Iskaken på bildet er nettopp satt i fryseren...Flere bilder senere.
Jeg foretrekker å tilsette gelatin i isen for da smelter den ikke så lett når den skal serveres. Den var kjempegod!

Stekeovn 180 grader i ca. 25 minutter midt i ovnen

Finn frem en stor kakeform 26 cm Ø eller en rektangulær ca. 23x29 cm eller som rommer tilsvarende mengde.

Til 12-14 personer

Kakebunn
175 g mandler
5 eggehviter
125 g sukker

Is
5 eggeplommer
125 g sukker
6 dl kremfløte
1/2 dl sterk kaffe
4 plater gelatin
3 doble Daimsjokolader

1. Mal mandlene.
2. Pisk eggehviter og sukker til tykk marengs.
3. Bland inn de malte mandlene og fordel røren utover en stor rund kakeform 26 cm Ø eller en annen som tar tilsvarende mengde. Her er det brukt en avlang form 23x29 cm.
4. Stek som angitt ved 180 grader i ca. 25 minutter midt i ovnen. Avkjøl kaken til helt kald før den fylles med isrøren.



5. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 10 minutter.
6. Lag 1/2 dl sterk kaffe, varm den opp og oppløs gelatinplatene i den. Avkjøl.
7. Hakk sjokoladene i mindre biter. 2 av sjokoladene skal blandes i isen, den tredje drysses oppå isen.


8. Pisk eggeplommer og sukker til fyldig eggedosis.
9. Pisk fløten til krem. (Trenger ikke vaske vispene etter pkt. 8.)
10. Hell kaffe og gelatin i eggedosisen og bland det godt.
11. Hell dette oppi kremen og tilsett sjokoladen, men ikke rør mer enn høyst nødvendig. Fordel isrøren oppå kakebunnen. Dryss sjokolade på toppen og sett formen på vannrett underlag i fryseren. Dekk med folie eller plast. Så er det bare å vente og vente til den har frosset;-) Helst til neste dag.

Uhmmm...
Klar for innfrysing.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...