søndag 29. mai 2016

LAKSEGRYTE, ASIATISK, ENKEL, STOR PORSJON



Lurer du noen ganger på hva du skal servere når det er din tur til å ha syklubben/vennegjengen på besøk? Eller dere samles til strikkekafé hjemme hos deg?

Dette er en velsmakende rett som ikke tar lang tid å lage. Den falt i god smak hos de ivrige gjestene her forleden. Og til dessert fikk de Daimiskake.

Du trenger til ca. 8-10 personer:
2 løk, grovhakkede
1 stor purre i ringer
4 store gulrøtter i terninger
4 ss olje til steking
2 bx kokosmelk à 4 dl (helst ikke lightversjonen, men går an)
2 dl vann
3 terninger fiskebuljong
1 ss karri
et par klyper chilipepper eller 1/2 finhakket rød chili uten frø eller 1/2 ts hvit pepper
2 laksefileter uten ben à ca. 800 g i store terninger

1/2 dl langkornet ris pr. person kokes etter anvisning på pakken

Gjerne godt brød til, men ikke nødvendig

1. Surr løk, purre og gulrøtter i olje i ca. 10 minutter til løken er blank.


2. Kok ris.
3. Hell i kokosmelk og skyll boksene med 1 dl vann pr. boks så får du med all den gode kokosmelken. (Jeg hadde 1-literspakke med kokosmelk.) Knus buljongterningen med fingrene og ha i karri og chilipepper. La dette koke i 5-10 minutter. Smak til før du har i laksen.




4. Hele gryteretten, uten laks, kan gjøres ferdig i god tid, gjerne dagen før. Varm den da evt. opp til kokepunktet og legg i lakseterningene like før servering. De skal nå bare trekke i sausen i ca. 5 minutter, så er retten klar. Ikke glem risen. Eller du lager hele retten ferdig samme dag.


5. Det er pent å legge maten opp på tallerkener.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...