mandag 2. mai 2016

MOR MONSEN

Deilig formkake.

Dette er en kake som vekker til live gode barndomsminner. Min mor bakte alltid denne til jul, som så mange andre også gjorde. Det som særpreger utseende på denne kaken er at den skal og skjæres opp i snipper. Jeg ser at mange steder blir den skåret i kvadrater, men da skurrer det litt...
Dette er en stor oppskrift som passer til en stor langpanne 30x40 cm.

Kaken er fin å fryse, men holder seg også godt noen dager i tett kakeboks, gjerne på en kjølig plass.

Stekeovn 180 grader i 30-35 minutter på nederste rille i ovnen

Kakedeig:
500 g smør, mykt
500 g sukker
10 egg
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
finrevet skall av 1 sitron
---
Oppå kaken:
2 dl korinter
2 dl hakkede mandler
1 dl perlesukker

1. Rør smør og sukker til luftig smørkrem i stor bakebolle.
2. Rør godt inn ett og ett egg.
3. Ha i sitronskall og sikt i hvetemel og bakepulver. Rør det sammen til en klumpefri og jevn deig.
4. Kle langpannen med bakepapir og bre røren utover. Dryss over korinter, mandler og perlesukker. Kan godt trykke det forsiktig ned i deigen.



5. Stek på nederste rille i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter.
6. Kaken kan avkjøles i formen hvis du ikke klarer å få den ut på kakerist ved å dra i bakepapiret. Jeg gjorde det.
7. Skjær kaken i snipper når den er kald.


Mor Monsen skal alltid skjæres opp i snipper:-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...