mandag 2. mai 2016

OSTEPAI MED 3 OSTESORTER



Hvis det samler seg opp osterester i kjøleskapet, hvorfor ikke lage en ostepai? Denne smaker deilig både alene med en blandet salat til eller med spekekjøtt, røkelaks og stekt bacon ved siden av.

Stekeovn 200 grader i 15 minutter (bunn) og 190 grader i 20 minutter (med fyll)

8 personer

Paideig:
125 g smør eller margarin
200 g hvetemel
2 ss kaldt vann

Fyll:
ca. 250 g grovrevet ost av forskjellig sort (f.eks. Gouda, Parmesan, Manchego, Port Salut, Jarlsberg, blåskimmelost 50 g, Philadelphia el.l.)
4 egg
2 1/2 dl matfløte
1/4 ts salt
litt pepper

Blandet salat
Godt brød
Stekt bacon eller spekemat
Røkelaks

1. Smuldre smør og mel til finkornet. Bruk gjerne kjøkkenmaskinen, da går det fort unna. Ha i 2 ss kaldt vann og elt det sammen til en deigklump. Sett kaldt i 20-30 minutter.
2. Smør en paiform og trykk deigen utover både bunn og oppover langs kanten. Prikk med gaffel og stek på midterste rille i ovnen på 200 grader i 15 minutter.


3. Gjør i stand osten til fyllet. Pisk eggene lett, tilsett fløte og rør det godt sammen. Skal du ha i smørbar ost rører du den ekstra godt inn i eggeblandingen enten med spiralvisp eller håndmixer.

Gouda, Parmesan og blåskimmelost.
 4. Ta den stekte paibunnen ut av ovnen, dryss i osten og hell væsken over. Stek videre ved 190 grader i ca. 20 minutter, på nederste rille, eller til paien virker litt fast ved å trykke på den.





Blandet salat kan bestå av - isbergsalat, agurk, paprika, små tomater, appelsin, olje, appelsinjuice og litt sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...