søndag 29. mai 2016

SLOPPY JOE OG LUFTIGE HAMBURGERBRØDSloppy Joe er en amerikansk rett som skriver seg tilbake til 1950-60-årene og er ikke noe annet enn en smakfull kjøttsaus i hamburgerbrød eller servert som en sandwich. Joe kommer sannsynligvis fra uttrykket "good ol´ Joe", som betyr gode, gamle Joe. Og sloppy betyr muligens en tyktflytende saus. Jaja, her kommer oppskriften uansett opprinnelse og betydning.

Stekeovn 250 grader i 8 minutter til evt. 12 hjemmebakte hamburgerbrød

Sloppy Joe/kjøttsaus til 6 personer:

400 g karbonadedeig/kjøttdeig
1 stor løk, grovhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 grønn paprika i terninger
3 ss olje
1 ss pølsesennep
1 1/2 dl ketchup
1 ss brunt sukker
1 ss Worcestershire Sauce
3/4 ts salt
en klype chilipowder eller 1/2 ts nymalt svart pepper
1/2 ts nellik
evt. et par ss vann

Hamburgerbrød eller loff kan du kjøpe hvis du ikke har anledning til å bake selv.

Disse 12 hjemmebakte småbrødene ble gode og luftige
75 g margarin
1 ss sirup
5 dl melk/vann
1 ts salt
1 pk tørrgjær
10 dl hvetemel eller til deigen har samlet seg og nesten slipper bollen

1. Smelt margarin og sirup, ha i væsken og la det bli fingervarmt, 35-37 grader. Hell dette i bakebollen og ha i salt og og tørrgjær.
2. Ha i litt og litt mel og la maskinen gå hele tiden. Når deigen såvidt slipper bollen elter du deigen et par minutter til.
3. Sett til heving på et lunt sted til dobbel størrelse, tildekket.
4. Hvelv deigen ned på bakebordet, ikke elt den mer enn at du klemmer den litt sammen/klemmer ut luften. Bruk såpass mye mel at den ikke henger fast til underlaget.
5. Kjevle den 2 cm tykk og stikk ut rundinger med en Norgesglassring e.l. Overskytende deig triller du bare rundstykker av.


6. Legg på bakepapir og sett til heving i 20 minutter, tildekket. Stek som angitt ved 250 grader i 8 minutter midt i ovnen. Trenger ikke pensles, men om du vil kan du pensle med melk og drysse sesamfrø på. Avkjøl på rist.


7. Kjøttsaus: Varm opp olje i en stor stekepanne og ha i karbonadedeig, løk, hvitløk og paprika og stek alt dette samtidig. Hakk karbonadedeigen i mindre biter under stekingen og rør i det hele tiden.


8. Når kjøttet har skiftet farge har du i resten av ingrediensene i oppskriften og steker det på litt lavere varme noen få minutter. Smak sausen godt til. Synes du den er litt tykk, ha et par ss vann. Sausen skal være såpass tyktflytende at den fint holder seg på plass i et hamburgerbrød når man spiser. Man kan selvfølgelig også spise dette med bestikk.9. Del hamburgerbrødet i to og fyll det med kjøttsaus. Namm..


10. En blandet salat er fint følge til Sloppy Joe, og har du lønnesirup på salaten kan det vel ikke bli mer amerikansk enn dette:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...