fredag 27. mai 2016

VANNBAKKELSKRANS MED SKAGENRØRE


Vanligvis fylles vannbakkels med søte saker som syltetøy og is eller vaniljekrem og bær m.m. Her er den fylt med deilig Skagenrøre. Virkelig en sommerlig og lekker liten sak.

Man kan også lage store enkeltstående vannbakkels og fylle dem.

Oppskrift og fremgangsmåte for vannbakkels ser du HER.

Til 4 personer

Stekeovn 200 grader i 25 minutter uten å åpne døren i løpet av steketiden

Lag 1/2 porsjon vannbakkelsdeig (2 egg)

Skagenrøre:
1/4 rødløk, finhakket
2 dl crème fraîche
2 ss majones
2 ss gressløk, finhakket
2 ss dill, finhakket
2 ts sennep
1 ts sukker
litt salt
litt hvit pepper
ca. 100 g krepsehaler (hermetiske, ca. 1/2 plastbeger)
ca. 100 g rensede reker (ca. 50 stk.)

Blandet salat av det du måtte ha - salathode, agurk, tomater, vårløk, paprika, blomkål, epler m.m.
Dressing av litt sitronsaft, sukker og olje

1. Lag vannbakkelsrøre og form den som en krans på bakepapirkledd stekebrett. Stek som angitt.


2. Skyv forsiktig kransen over på kakerist til avkjøling.


3. Legg krepsehalene på tørkepapir så de får rent av seg. Rens rekene og legg de òg på tørkepapir.


4. Bland alt utenom skalldyrene og smak blandingen godt til. Rør lett inn skalldyrene.
5. Skjær toppen av vannbakkelskransen og legg bunnen på et rundt fat.


6. Dekk bunnen med salatblad så den ikke blir bløt av fyllet.


7. Fordel fyllet utover og legg toppen på.


7. Den blandede salaten kan du enten legge i midten eller servere i skål ved siden av.


8. Sett hele fatet på bordet så hver enkelt forsyner seg selv. Garanterer at det smaker:-)


OBS! Til variasjon kan skalldyrene byttes ut med skinke i terninger (bogskinke på boks). Dropp da dill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...