onsdag 1. juni 2016

SVINEWOK MED HOISINSAUS OG EGGNUDLER



Denne middagen lager du på max en halv time og det er vel bra? Med litt planlegging går dette fort;-)

Hoisinsaus er en tyktflytende, mørk, krydret og søt saus på flaske som brukes mye i det kinesiske kjøkken.

Til 4 personer

300-400 g svinekjøtt i strimler eller tynne skiver (jeg strimlet 3 svinekoteletter)
2 ss honning eller brunt sukker
3 ss olje til steking
1/2 stor purre i ringer
2 hvitløkfedd i tynne skiver
4 ss hvitvinseddik
4 ss hoisinsaus
2 ss soyasaus
2 ss vann

1 pk eggnudler 250 g
tørket koriander eller persille til å drysse over

1. Legg kjøttet i en bolle og bland det med brunt sukker eller honning. La ligge i 5 minutter. Varm opp oljen i stekepanne og stek kjøttet til det har skiftet farge. Ha i purre og hvitløk og stek videre et par minutter.
2. Sett på vann til eggnudlene og følg bruksanvisningen på pakken. De skal vanligvis koke bare 4-5 minutter.
3. Tilsett vineddik, hoisinsaus, soyasaus og vann og bland det godt sammen med kjøttet.




4. Plutselig er maten ferdig og du/dere kan nyte et godt måltid. Velbekomme:-) Sett gjerne både soyasaus og hoisinsaus på bordet som valgfritt tillegg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...