tirsdag 19. juli 2016

GALETTE MED KJØTTSAUS


Galette er en flat pai som har sin opprinnelse i Frankrike og lages vanligvis med søtt fyll. I dag ville jeg prøve med noe annet, så da ble det kjøttsaus. En annen vri på den vanlige pizzaen. Deigen er en fin mørdeig med egg og uten hevemiddel av noe slag. Noe fet er den, ja...Fin klubbmat, forresten.

Stekeovn 225 grader i ca. 25 minutter midt i ovnen.
Til 8 personer

Deig:
3 dl hvetemel
150 g smør/margarin
1 egg
litt salt

Kjøttsaus:
1 pk kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk, grovhakket
olje til steking
1 ts salt
3 ss tomatpuré
1 ts sambal oelek (chilipaste) eller 1/2 ts pepper
1 dl vann
2 ss sukker

noen dl revet ost

eggpensling

crème fraîche
blandet salat ved siden av

1. Smuldre smør i mel og bland i salt og egg. Bruk kjøkkenmaskin. Samle deigen, form den til en ball, pakk i plast og legg den i kjøleskapet minst 30 minutter.
2. Kjøttsaus: Stek løken på middels varme noen minutter, ha i kjøttdeigen, knus den med et egnet redskap og stek til den har skiftet farge. Smak kjøttsausen til med krydder og sukker. Avkjøl.
3. Kjevle mørdeigen til 35 cm Ø direkte på bakepapiret, med litt mel under, og prikk den med gaffel, unntagen en kant ytterst på 5 cm.


4. Legg på kjøttsausen innenfor ytterkanten og strø ost over til du synes det er nok. Dryss oregano på toppen.


5. Brett inn ytterkanten og pensle den med egg.


6. Stek midt i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter. Sjekk etter 20 minutter hvordan fargen blir. Kanskje må du legge over et bakepapir.


7. Server den helst varm eller lun. Skjær pizzastykker.


8. 1 ss crème fraîche på hvert stykke er godt, og en god salat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...