onsdag 6. juli 2016

GRYTERETT MED BØNNER OG MAIS FRA MEXICO



Dette er en smakfull og mettende vegetargryte med mange gode ingredienser. Serveres gjerne med ris eller pasta og godt brød ved siden av.

Til 4 personer

1 stor løk, grovskåret
2 hvitløkfedd, finhakkede
1 bunt vårløk i skiver 1/2 cm
1 rød paprika i terninger 1 cm
2-3 ss olje til steking
1 boks hakkede tomater
1 laurbærblad
1/2-1 ts chilipowder (obs. sterkt)
1 boks brune bønner
1 boks maiskorn (140 g)
2 ts tørket basilikum
1 ss sitronsaft (kan sløyfes)
salt, smak til
1-2 ss sukker, smak til

langkornet ris eller pasta kokes etter anvisning på pakken

1. Sett over vann til ris eller pasta og kok dette så alt til middagen er ferdig på likt.
2. Finn frem en mellomstor kjele og stek alle grønnsakene samtidig i olje på middels varme i ca. 10 minutter.
3. Ha deretter i tomater, laurbærblad, chilipowder og basilikum og la dette småputre i ca. 10 minutter.


4. Hell av kraften/vannet på mais og bønner og ha disse i kjelen med grønnsakene. La alt koke bare et par minutter til det er skikkelig varmt. Smak til med salt og sukker.
5. Finn frem noen fine boller/fat og server maten fra disse eller legg den opp på tallerkener. Fjern laurbærbladet. Velbekomme!



Kokt ris med koriander.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...