tirsdag 19. juli 2016

MORELLSUPPE MED RØDVIN OG KANELKREM



Moreller egner seg vel helst til å spises som de er, men da jeg kom over denne oppskriften i et gammelt blad ble jeg litt nysgjerrig. Moreller har lite syre i seg, men ved å tilsette litt sitronsaft ble det en god og sommerlig dessertsuppe. Suppen kan også lages med kirsebær, men da trengs det ikke sitronsaft i.

Til 5-6 personer

1 liter moreller uten sten
1/2 l vann
2 dl rødvin
2 dl demerarasukker
1 kanelstang
1 ts vaniljesukker
 ---
saft av en halv sitron (et par ss)
---
2 dl kremfløte
1/2 ts malt kanel
2 ts melis

1. Skyll bærene, fjern stilk og sten. Arbeidet går som en lek med denne lille dingsen...


2. Kok opp vann, vin, sukker, kanelstang, vaniljesukker og moreller og la det småkoke en fem minutters tid. Rør litt i det så sukkeret løses ordentlig opp.
3. Avkjøl suppen.
4. Fjern kanelstangen og mos bærene i suppen med stavmixer. Smak deg frem med sitronsaft.
5. Pisk fløyelsmyk krem med kanel og melis, fordel suppen i dessertglass el.l. og legg en kremklatt på toppen. Deilig dessert:-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...