tirsdag 19. juli 2016

POPOVERS


Dette er noen rare bakelser og de ligner på Yorkshirepudding. De hever seg i alskens fasonger under steking og faller sammen når de kommer ut av stekeovnen. Morsomme å bake. Mens Yorkshirepudding er engelsk er popovers amerikansk. De spises til alle døgnets tider med enten søtt eller salt tilbehør, med krem eller is. I USA deles de også gjerne i to og fylles med syltetøy. Uhmmm... Det finnes egne former til popovers, men det går fint an å bruke muffinsformer av ulike slag. Server de også gjerne til en suppe eller en gryterett.

Stekeovn 200 grader i 35 minutter på nederste rille.

6 store popovers.

Lag røren i en blender(foodprosessor) så blir den garantert klumpefri.

2 1/2 dl lunken melk
2 ss smeltet smør
3 egg
2 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt

1. Sett stekeovnen på 225 grader. Når den er varm setter du formen(e) inn på et stekeovnsbrett og varmer opp i 5 minutter.
2. Ha alle ingrediensene i blenderen, de våte først, og kjør den til alt er godt blandet.
3. Ta formene ut av ovnen og smør dem godt. Hell røren i, skru ned temperaturen til 200 grader og stek som angitt. IKKE åpne stekeovnsdøren før de er ferdig stekt etter 35 minutter.




4. Ta dem ut av formene og avkjøl på rist. Morsomme, rare og gode saker:-)


Nam nam, med syltetøy.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...