torsdag 14. juli 2016

URTESMÅBRØD MED LØK OG FETAOST


Luftige og gode småbrød med søt løk og salt fetaost. Fine til suppe og gryterett eller bare spise dem uten noe som helst tilbehør. Hvis de fryses bør de lunkes litt i stekeovnen før servering. Husk å tine dem først.

Stekeovn 225 grader i 15 minutter

Ca. 24 stk.

Deig:
12-13 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)
1 ss tørket oregano
1 ss tørket persille
5 dl lunken væske (vann/melk)
2 ss honning
3 ss olivenolje

Fyll:
2 løk, finhakkede og stekt i smør til myk og blank
1 pk fetaost, 150-200 g, i småbiter

grovt salt

1. Lag en klumpefri og glatt deig som akkurat slipper bollen. Elt deigen i maskinen i 2-3 minutter. Dekk til og sett deigen til heving i 35-40 minutter på et lunt sted.
2. Mens deigen hever lager du i stand fyllet, løk og fetaost.



3. Hvelv deigen ned på melet bakebord. Kna den minst mulig ellers blir den litt vanskelig å kjevle. Nå kan du velge om du vil dele deigen i to eller kjevle den i ett stykke. Jeg gjorde det siste, 60x30 cm. Deler du i to kjevler du 30x30 cm. Tykkelsen blir sånn ca. 1 cm.
4. Fordel løk og fetaost godt utover og rull sammen fra langsiden som en rullekake.


5. Skjær skiver ca. 2 cm brede og legg dem på bakepapirkledd stekebrettt eller i store smurte muffinsformer. Dekk dem til og sett til heving i 15-20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader.



6. Pensle med bare vann og strø litt grovt salt på. Stek midt i ovnen ca. 15 minutter.
7. Ta dem ut av formene og avkjøl på rist.


Lette og luftige, salte og søte på samme tid.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...