onsdag 10. august 2016

BRETTEDE SMÅBRØD


Morsomme å lage  -  gode å spise:-)

Stekeovn 225 grader i 10-12-15 minutter midt i ovnen

12 stk

6 dl hvetemel + ekstra til justering av deigen
1/2 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss luftigere bakst
3 dl lunken melk
2 ss smeltet smør/margarin/olje

mykt smør
eggpensling

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen.
2. Tilsett lunken melk og flytende fett. Elt dette godt sammen til deigen slipper bollen. Må nok bruke litt mer mel enn 6 dl, minst 1 dl ekstra. Sett deigen til heving med et klede over og la heve til deigen er dobbelt så stor.


*Jeg tok deigen på bakebordet, formet den til en ball og la bakebollen over.


3. Ikke kna deigen noe særlig nå for da blir den vanskelig å kjevle. Trill den til en pølse og del i 12. Trill runde emner og kjevle disse til de har en diameter på 15 cm. Er de litt seige å kjevle, la de hvile litt mellom flere kjevleomganger. Det går også an å strekke litt i dem, men de må ikke gå i stykker.


4. Smør mykt smør på halve leiven, brett i to og smør de enda en gang, som det går frem av bildet nedenfor, og brett i to igjen.


5. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett, dekk til og sett til heving i ca. 20 minutter.


6. Pensle med egg og stek ved 225 grader midt i ovnen i ca. 10-12-15 minutter til de er gyldne på farge. Avkjøl på rist.

Nydelige småbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...